loader

Kako izklopiti nalaganje samodejnih slik v Gmailu za povečano zasebnost in hitrejše nalaganje

Anonim

Ta mesec je Gmail predstavil novo funkcijo: po letih nastavitve slik, ki se nalagajo samo ob pozivu, se zdaj naložijo samodejno. To se morda zdi priročna funkcija, vendar tudi pomeni, da se sledilci, ki temeljijo na slikah, od tržnikov samodejno naložijo in mobilna e-pošta upočasni, saj so slike v besedilu obremenjene. Preberite, ko vam pokažemo, kako ga izklopite.

Zakaj bi me skrbelo?

Eden od stranskih učinkov Gmailove pravilnika o samodejnem nalaganju slik, ki ga končni uporabnik morda ne bo jasno videl, je, da lahko tržniki (in vsi drugi) zdaj vdelajo sledenje slik v e-poštna sporočila, ki spremljajo, ali in ko odprete pošto in koliko odprete e-poštno sporočilo. Poleg tega se te slike posredujejo prek protokola HTTP (gostujejo na spletnem strežniku, ki ga dejansko ne vsebuje sam e-poštni naslov), kar pomeni, da lahko oseba / podjetje, ki je poslalo e-poštno sporočilo, zbere široko paleto informacij o vas iz teh zahtev. (kot so naslov IP in groba geografska lokacija, informacije o vašem spletnem brskalniku itd.), kot tudi dostop do vseh piškotkov, povezanih s tem spletnim mestom (tako da vedo, ali ste jih že obiskali).

V najboljšem primeru lahko prodajalec, ki resnično želi vaše podjetje, uporabi algoritem, ki pravi »Gee, obiskali so našo spletno stran pred šestimi meseci in kupili nekaj, samo odprli e-poštno sporočilo, vendar niso ničesar kupili. Za resnično velik kupon, ki bi jih pritegnil nazaj v našo trgovino. «V manj kot idealni situaciji je bilo sporočilo spam, ki ga nisi želel in spammer pravi:» Ah-hah! Pravzaprav so odprli sporočilo! Rezultat! Pošljimo to večjo neželeno pošto.

Tudi če niste super varnostno ozaveščeni ali zaskrbljeni zaradi trženja, ko sledite vsakemu e-poštnemu sporočilu prek e-poštnih sporočil, ki jih streljajo, je to še vedno motnja zaradi porabe pasovne širine. Čeprav je za vsako e-pošto več kot 500kb slik za uporabnike, ki se nahajajo na lepih širokopasovnih povezavah, več kot polovica ZDA še vedno uporablja dial-up, druge brskajo po prenosnih računalnikih, ki so povezani z mobilnimi podatkovnimi načrti, in spomladi leta 2014 Google uvaja samodejno nalaganje slik v vse mobilne aplikacije Gmail.

Med vprašanji zasebnosti in izgubljeno pasovno širino je vredno vzeti trenutek, da izključite funkcijo in se vrnete na preprosto možnost nalaganja ali nalaganja slik v e-pošti glede na vaše potrebe v trenutku, ko gledate E-naslov.

Kako izklopiti samodejno nalaganje slik v Gmailu

Na srečo je izklop samodejnega nalaganja slik preprost. Pravzaprav, ker vam natančno povemo, kje iskati, boste verjetno porabili manj časa za popravljanje težav pri nalaganju slik, kot ste jih prebrali, ko ste prebrali zgoraj navedeno utemeljitev, zakaj morate to storiti.

Če želite izklopiti samodejno prijavo za nalaganje slik v račun Gmail. Pomaknite se do nastavitev računa, tako da kliknete orodje v zgornjem desnem kotu in v spustnem meniju izberete Nastavitve tako:

Ta neposredni URL lahko uporabite tudi, če ste prijavljeni v račun. Ko ste v meniju Nastavitve, potrdite, da ste na privzetem zavihku Splošno, in poiščite možnost Slike: med polji Največja velikost strani in možnostjo povezave z brskalnikom, kot je navedeno:

Preklopite nastavitev na »Vprašaj pred prikazom zunanjih slik«, nato pa se pomaknite do dna zavihka Splošno in kliknite »Shrani spremembe«.

Potrdite, da je Gmail zdaj pripravljen spoštovati vašo željo, da se ne vključite v samodejno nalaganje slik, tako da odprete e-poštno sporočilo z zunanjimi slikami (kot je e-poštni naslov prodajalca, ki ga pogosto uporabljate, eBay, Amazon ali drugo podjetje z večpredstavnostno e-pošto):

Na vrhu bi se moralo prikazati sporočilo, ki pravi: »Slike niso prikazane«, kot tudi bližnjica za prikaz slik ali za vedno omogočanje slik s tega e-poštnega naslova.

Ta sprememba bo vplivala samo na zunanje naložene slike, kot so tiste, ki jih najdete v tržnih e-poštnih sporočilih. Vsa e-poštna sporočila, ki jih prejmete od prijateljev in družine s slikami, ki so neposredno povezane z e-pošto, bodo vedno prikazane v vrstici, kot vedno.

Izbira Urednika